Sansz Alapítvány
"A szeretet a jóért való küzdelem leghatalmasabb fegyvere."
Gary Chapman

"SANSZ - 2007. óta"

Tagok

2014-05-28

Szabó Renáta

PiroskaEsAFarkasSzabó Renáta vagyok, terápiás kutya felvezető, habilitációs kutyakiképző, gyógypedagógus hallgató, 2009 óta a Sansz Alapítvány tagja.

Nemsokkal az érettségim után, 2008-ban végeztem el a terápiás kutya felvezető képzést kiváló eredménnyel, ezután vettem kutyáimat.
Maya 6 éves border collie, 2010 óta vizsgázott terápiás eb. Tetris 3,5 éves, szintén border collie kislány, ő 2012 óta dolgozik vizsgázott terápiás kutyaként. Mayával 3 évig tartottunk kutyás terápiás foglalkozásokat a Debreceni Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthonában (*röviden DNRE Immánuel Otthon) súlyosan, halmozottan sérült gyermekeknek, valamint Tetris is itt kezdte pályafutását.

Ez idő alatt megismerkedtem az intézményben folyó színvonalas és eredményes fejlesztő munkával, többek között ennek hatására 2012-ben megkezdtem tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem gyógypedagógia szakán. Emellett pedig 2013-ban sikeres ‘Habilitációs kutyakiképző’ vizsgát tettem a Magyar Terápiás és Segítőkutyás Egyesület jóvoltából. A csajokkal jelenleg – immár 1,5 éve – lakhelyemen, Hajdúszoboszlón az Éltes Mátyás Általános és Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthonban dolgozunk, tanulásban akadályozott, többségében nevelésbe vett, magatartászavaros gyermekekkel.