Sansz Alapítvány
"A szeretet a jóért való küzdelem leghatalmasabb fegyvere."
Gary Chapman

"SANSZ - 2007. óta"

Tagok

2014-05-30

Ullaga Andrea

Végzettségem szerint környezetkutató ökológus és angol-magyar szakfordító vagyok. Kutyákkal fiatal felnőtt korom óta foglalkozom, orosz fekete terrierekkel csaknem egy évtizede. Mindig is fontos volt számomra a kutyáim képzése, a velük való foglalkozás. A terápia Leyla kutyám által került az életünkbe, aki egy reklámfotózás alkalmával, már kölyökként felkeltette az alapítvány vezetőjének, Ármós Ibolyának a figyelmét. Innentől egyenes út vezetett a 2011-ben letett terápiás kutya vizsgáig, majd elkezdtünk dolgozni. 2011-től heti rendszerességgel járunk a DNRE Immánuel Otthonba, súlyosan, halmozottan sérült gyerekekhez, gyógypedagógus által vezetett foglalkozásokra.

2012-2014-ig hetente jártunk a hajdúböszörményi Dr. Molnár István Óvoda, Ált. és Spec. Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon lakóihoz, viselkedés problémás gyerekek pszichológus által vezetett foglalkozásaira. Nagy örömömre szolgál, ha időnként vissza tudunk látogatni Leylával, akit kitörő örömmel fogadnak a gyerekek.

A terápiákon megszerzett tapasztalataim elmélyítése végett jelentkeztem a MATESZE habilitációs kutyakiképzői tanfolyamára, amelyet 2013 márciusában jeles​ eredménnyel végeztem el.

Ugyanebben a hónapban hoztam haza a Leyla „utánpótlásának” szánt kiskutyát, Ébent. Célom, hogy a Leylával megszerzett tudásomat Ébennel már hatványozottan tudjam érvényesíteni mind a kiképzésben, mind a terápiás foglalkozásokon.